Wild Harmony

Din hund behöver hundleksaker att leka med

Det är ofta jag ser att folk använder allt möjligt för att leka med sina hundar. Strumpor med en knut, en trasig fotboll eller till och med gamla leksaker för barn. Det är faktiskt ganska dumt och faktum är att många av de sakerna kan skada din hund. Läs mer här om du vill veta mer om vilka saker som är farliga för hundar. 

Hundar behöver hundleksaker, så enkelt är det. Precis som barn behöver leksaker som är anpassade för dem så måste de saker en hund leker med vara gjorda för dem. Hundleksaker är tillverkade för att tåla tuffa tag och består av material som aldrig är skadliga för dem. Inte heller finns det stora risker för att saker ska lossna (som ögon på en nalle till exempel). 

Får man inte kasta pinnar?

Jodå, självklart får man det! Det finns många hundar som älskar att hämta pinnar och att kasta dem är oftast ingen fara. Kolla bara så det inte sitter taggar eller vassa delar på dem, eller spik och taggtråd vilket faktiskt har hänt. Vill man känna sig helt trygg är det bättre att skaffa en apport i trä till hunden. Lek med den och lär hunden att hämta den istället för pinnar från skogen. På det viset får ni en säker lek, som hunden älskar. 

Strumpor är ett stort "NEJ!". En strumpa som äts upp av misstag kan skapa mycket problem i magen, och din hund kan till och med dö av det. Det är dessutom otroligt smärtsamt om det blir tarmvred av det. Undvik lek med strumpor! 

25 jul 2021