Wild Harmony

Är det en kamp att klippa hundens klor?

Drar du dig för att klippa klorna på hunden eftersom du vet att det blir krig? Eller låter du veterinären klippa klorna åt dig? Så behöver det inte vara. Här får du tips för att göra kloklippningen till en bra upplevelse både för dig och för hunden.

Börja direkt när hunden är liten

En liten hundvalp är enklare att hantera än en fullvuxen hund och det är också därför man ska lägga grunden redan när hunden är liten. Sätt dig ner på golvet och ha en mysig stund med kel och klappa på magen och ha det skönt. Ha med klotången och låt valpen se den och sedan knackar du lätt på klorna med den medan du kelar vidare. 

Klipp sedan en klo och fortsätt klappa och mysa. Se till att inte klippa för långt för en smärtsam upplevelse kan ta tid att arbeta bort. Låt det ta tid när du klipper klorna i början. Om du gör på detta sätt två till tre gånger i veckan och avslutar med lek eller annan belöning så kommer din hund att komma och lägga sig i din famn så snart du tar fram klotången.

Om hunden är vuxen så är det bara att göra likadant, men då kan man få räkna med att det bara blir en tass klippt per gång - eller en enda klo - men du ska fortfarande belöna, kela och gosa under tiden. 

En del hundägare tycker det är svårt att veta hur långt man ska klippa. Det finns då en kloslip som du kan använda, läs mer om detta på husdjursrevyn.se, och då är det nästan omöjligt att klippa för långt. 

23 Jan 2022