Wild Harmony

Många fördelar med en pulsklocka

Om du tränar ofta och mycket, så är det rätt smart att satsa på att ha en så kallad pulsklocka. På Fitnessfrank.se kan du läsa mer om dessa och se deras test av olika modeller. Oftast är det så att en pulsklocka den kan dels visa tiden, som en vanlig klocka, men sedan även en massa annat bra. Den visar din puls, hur fort du rört dig, hur långt du rört dig och så vidare. De brukar även ha en inbyggd GPS. En sådan här klocka är bra att ha oavsett om du är vardagsmotionär eller tävlar. 

Fördelar med pulsklocka

Det finns som sagt en hel del fördelar med att bära en pulsklocka. Du kan direkt se vad som händer i kroppen när du tränar eller rör på dig. Den håller så att säga koll på det mesta. Sedan kan den hjälpa dig i din träning. Det eftersom du kan se vad du klarar av utan att pulsen går för högt upp. Den ger dig även indikation på hur snabb återhämtning du har. 

En pulsklocka mäter din puls, alltså antalet pulsslag per minut. Pulsen är ett mått på hur mycket din kropp måste arbeta och hur mycket syre som går åt vid ett visst tillfälle. Pulsen kan användas för att bestämma energiförbrukning, arbetsintensitet eller konditionsförbättring. Så det ger dig ett bra verktyg att använda då du tränar. 

Så om du vill ha bra koll, se till att skaffa dig en bra pulsklocka!

21 Aug 2021