Wild Harmony

Nytt år - nya äventyr

Om man gillar att vandra, åka hundspann eller ta skidorna ut på fjället så spelar pandemin inte så stor roll. Vi har nu kommit ett par veckor in i 2022 och redan har jag planerat in några härliga äventyr för året. Jag ska till exempel testa att bygga en igloo och bo i den en vecka, åka med hundspann ett par mil från civilisationen innan våren kommer och sedan fiska öring med en kompis som är elektriker i Åre. Han har några fina sjöar han vill visa och jag hänger gärna med. 

Tips för vildmarken

Funderar du själv på att testa vildmarkslivet så bör du tänka på följande:

  1. Res inte ensam: Är det första gången du ska ut i vildmarken är det jätteviktigt att du har med någon som är van. Det finns många saker som kan gå fel och det kan ta lång tid för ambulans att nå dig. 
  2. Ta med powerbank: En mobil laddar ur snabbt när det är kallt så extra batteri är bra om något går fel och du behöver hjälp. För bästa upplevelse ha den avstängd, och nedpackad i en plastpåse som skydd mot regn.
  3. Ät varmt: När det är dags att sova är det viktigt att få i sig något varmt. Det funkar givetvis med te, varm choklad eller liknande men ett mål mat är det bästa. Det värmer kroppen inifrån. 

Läs gärna på om det område du ska besöka så du vet exakt var du är. Om du måste be om hjälp så måste du veta vart hjälpen ska åka! 

15 Jan 2022