Wild Harmony

Många goda anledningar att ge din hund probiotika

Precis som det är viktigt för oss att ha en hälsosam bakteriell balans i våra mag-tarmkanaler, eller tarmar, drar våra lojala hundvänner också nytta av en hälsosam tarmmiljö. Ett av de bästa sätten du kan hjälpa till att hålla din hund frisk är genom att ge henne probiotika av hög kvalitet varje dag. Vad probiotika gör för våra hundar (och oss) är att ge friska bakterier och jästsvampar för att stödja matsmältnings- och immunsystemets hälsa.

Hundprobiotika kan hjälpa till att lindra matsmältningsproblem på grund av stress eller sjukdom

När din hund är sjukt eller känner sig stressat kan balansen mellan friska och sjukdomsorsakande mikrober i hennes tarm störas. Detta kan leda till problem som diarré, gaser, kramper och dålig andedräkt. Probiotika har visat sig minska varaktigheten av diarré hos hundar från sju till fyra dagar.

Hjälper mot kroniska tarmbesvär

Om du har en hund som lider av kroniska tarmbesvär, försök att ge henne en högkvalitativ hundprobiotika med prebiotika dagligen för att fylla på tarmen med friska bakterier. Denna praxis kan stödja ett hälsosamt inflammatoriskt svar i hennes mag-tarmkanalen och i slutändan hjälpa henne att må bättre.

Friska tarmbakterier kan påverka beteendet positivt

Ett av de första tecknen på att din hund inte mår bra är en beteendeförändring. Som människor gör kan hundar med ohälsosamma tarmbakterier och matsmältningsproblem också uppleva känslomässiga problem. Dessa kan inkludera beteenden som överdrivet slickande eller andra tvångsmässiga handlingar. Så, i processen att stödja matsmältningshälsan, kan probiotika också förbättra din hunds beteende.

Utöver alla dessa fördelar så kan probiotika även göra hundens päls, andedräkt, hud med mera hälsosammare. 

4 Jul 2023