Wild Harmony

Cykla med hund

Att ta med hunden ut och cykla är riktigt roligt! Du kan ha en vanlig cykel, en mountainbike eller en elcykel. Har du en lydig hund, så kan den springa lös jämte, annars måste du ha koppel eller lina. Cykling tillsammans med hund ger både dig och din hund bra motion. En sak att tänka på bara är att inte börja med det i en allt för tidig ålder på hunden. Den bör ha växt färdigt före!

Du bör så att säga skola in hunden att kunna cykla med dig. Det för att det ska gå så bra som möjligt. Lär hunden att först lära känna cykeln så att säga. Hunden ska sedan även alltid vara på den högra sidan av dig. Det för att du ska vara mellan hunden och trafiken.

Även du måste vänja dig

Även du måste vänja dig vid att ha hunden vid din sida då du cyklar. Det kan vara svårt att hålla i kopplet med en glad och yster hund. Det finns dock smart anordning, som du kan använda, som kallas springer. Den sätts på cykeln. Sedan ska hunden ha en sele, som fästs vid en arm på cykelns ram. Ha koppel på med ändå, eftersom de ger mer kontroll.

Oavsett säsong är det även på sin plats med reflexer på såväl dig som på hunden. Även på sommarkvällarna är det viktigt att ni ser till att synas ordentligt. Tänk på att utrusta dig och din hund ordentligt nästa gång ni är ute och cyklar.

9 Aug 2021