Wild Harmony

Flytta med hund - mina bästa tips

Att flytta är en stor omställning för oss vuxna människor, för barn är det ännu värre och för våra djur är det nog allra värst. Det går inte förklara för dem vad som händer eller berätta varför man flyttar. Inte heller kan man försöka förklara hur roligt det kommer att bli på nya stället. Men man kan förbereda djuren inför flytten och här tänkte jag tipsa om hur man kan göra. Vill du ha tips för oss människor kan du besöka www.flyttguiden.org där det finns massor av bra tips och råd.

Tips inför flytten

Din hund kommer märka att något är på gång när ni börjar packa saker. Se till att hunden har en trygg plats där den kan gå och lägga sig och känna ett lugn. Andra saker du kan göra är:

Tips efter flytten

En hund som bytt bostad kan upplevas som ledsen, och ibland till och med deprimerad. Det är svårt att påverka den sinnesstämningen men man kan göra många saker för att få hunden att må bättre.

Inte alla hundar blir påverkade av en flytt. En del bryr sig inte alls. Var uppmärksam på hundens beteende inför, under och efter flytten så ska du se att allt går bra.

27 Sep 2020