Wild Harmony

Res säkert med hund

Om du ska ha med dig hunden i din bil så är det ett måste att se till så att din hund reser på ett säkert sätt. Det är extremt stora krafter som kommer i rörelse vid en bilkrock. Vikten hos en hund som är lös i bilen ökar avsevärt vid en kollision mot ett fast föremål. Sedan finns det regler som Jordbruksverket har. De säger; se till "att hunden är säkrad vid inbromsning till exempel genom att använda transportbur eller säkerhetsbälte anpassat för hundar". Du kan få böter om du har hunden lös i din bil. Samt att om ni råkar ut för en olycka så kan det gå riktigt illa för din hund. 

Hundbur

Det allra bästa sättet att transportera en hund i bil är att ha en hundbur, som är godkänd. Hundburen bör sitta fastsatt i bagageutrymmet. Dock finns det burar att sätta i baksätet, men även dessa ska spännas fast på ett bra sätt. 

Tänk på detta när det gäller hundbur:

Säkerhetssele för hund

Vill man inte ha hunden i en bur bak så går det även bra med bilbälte hund eller en speciell säkerhetssele. Då är det en sele man sätter på hunden som sedan fästs med säkerhetsbältet. Dessa kommer i flera olika storlekar. 

 

 

 

9 Oct 2019