Wild Harmony

Utrustning för vildmarkslivet

Att bege sig ut i vildmarken är otroligt befriande. Man får liksom en paus från all den stress som vardagen innebär. Men att på egen hand vara ute till fjälls är också väldigt farligt. Om du inte har rätt utrustning med dig kan du snabbt befinna dig en situation som kan bli livshotande. Här har jag samlat lite tips på vad som är bra att ha med sig när man ska ut i vildmarken. 

Man måste äta

Ta med torrvaror i ryggsäcken. Det är väldigt tungt att bära på konserver och vatten att blanda ut pulversoppor och sånt kan man får från snö på vintern, eller ur en fjällbäck på sommaren. Jag brukar själv ha med mig lite nötter och choklad också, för snabb återhämtning. 

Hålla värmen & sova

Ha alltid minst 1 rent och torrt ombyte med dig. man vet aldrig när man blir blöt. En blöt kropp fryser snabbare! Ett tält, eller ett vindskydd att sova i är bra men ännu viktigare är det med en bra sovsäck och ett bra liggunderlag. 

För din egen säkerhet

Karta över området du går i, och en kompass är jätteviktig. Du kan också ha med dig en satellittelefon för att kontakta hjälp om det behövs. (Mobil funkar ofta, men kan ha dålig täckning i vildmarken.) Ta gärna med en bra kikare också, det är oumbärligt när du ska välja vilken väg du ska gå. Att kunna se långt är ibland skillnaden mellan att ha en torr väg, eller få gå i lera. Glöm inte heller att ta med en första hjälpen väska! 

26 Jun 2019